Iedere derde donderdag dorpsdiner, behalve in augustus.


Burgemeester start Dorpsdiners

Geplaatst op: dinsdag 24 april 2018 Overgenomen van de site van Vries.nu

Gisteravond was het zover: het eerste dorpsdiner in de dorpskeuken van Plaats de Wereld.
Het werd een feestelijke start waarbij burgemeester Marcel Thijsen het spits af beet door de eerste koppen soep op te scheppen en uit te delen. Dit diner had, evenals de volgende dorpsdiners, een speciaal thema. Onkruid, daar draaide het dit keer om. Zo zaten er zevenblad en brandnetels in de heerlijke soep. De drie gangen en bijbehorende dranken zijn allemaal in de nieuwe Dorpskeuken bereid.

De deelnemers hebben van een heerlijk en bovenal gezellig diner genoten. Er is veel met elkaar gepraat en er zijn nieuwe contacten gemaakt.
Heel fijn want ‘verbinden’ is een van de belangrijkste doelstellingen waar het bij Plaats de Wereld om draait.

Om even na vieren waren de dames en Johan al druk in de weer met het voorbereiden van de diverse dinergangen. In de tussentijd was er gelegenheid om rond te kijken en te zien hoe fraai het pand, de omringende Dorpstuin en in het bijzonder de Dorpskeuken er inmiddels bij staan. Ronduit schitterend!

Het Dorpsdiner is een initiatief van Plaats de Wereld dat elke derde donderdag in de maand plaatsvindt en waar iedereen voor uitgenodigd is. Vooraf aanmelden is wel van belang in verband met het aantal beschikbare plaatsen en deelname kost slechts € 5,= per persoon.
Wilt u een ander, mogelijk een wat minder draagkrachtig iemand, dan kan dat door € 5,= te doneren t.b.v. het Dorpsdiner. Aanmelden en doneren kan bij Plaats de Wereld en via de website vindt u alle informatie.
Het laatste nieuws!
De verbouw vordert gestaag en ondertussen gaan alle activiteiten gewoon door. In deze nieuwsbrief van oktober 2017 een update van het laatste nieuws.


Het jaarverslag van 2016 is klaar en kun je hier lezen. geen zin om te lezen? Bekijk dan de filmimpressie hier.Plaats de Wereld start crowdfunding voor renovatie van het gebouw!
Per 1 juni start een crowdfundingcampagne om €15.000 binnen te brengen voor de kosten van verbouw van de oude loodsen in het pand tot multifunctionele dorpskeuken met eet-workshop- en expositieruimte.

Meer lezen......
image.png wordt weergegevenUitbreiding activiteitenaanbod!

Sinds kort zijn de openingstijden en het activiteitenaanbod verruimd, zodat er plek is voor meer mensen om mee te doen. Juist als je nog niet zo veel mensen kent in Vries, de Nederlandse taal wilt oefenen of gewoon omdat je een zinvolle bijdrage te leveren is Plaats de Wereld een mooie plek in het hart van Vries.

Maandag- tot donderdagochtend en donderdagmiddag zijn er activiteiten. Klik hier om het weekprogramma te bekijken. Benieuwd wat er allemaal te doen is, of geïnteresseerd om wellicht mee te doen? Iedere eerste woensdagochtend van de maand hebben we een inloopochtend voor belangstellenden vanaf 9.30 uur aan de Westerstraat 26a in Vries. Een afspraak maken is natuurlijk ook mogelijk. Vraag dan naar Johan Westerhof of Iemkje Israels.


Eindelijk een vaste plek! Nu kunnen we verder bouwen!

Op 2 februari was het zo ver. De feestelijke sleuteloverdracht door wethouder Nina Hofstra aan Plaats de Wereld.


Plaats de Wereld neemt de ‘oude gemeentewerkplaats’ aan de Westerstraat 26 van de gemeente Tynaarlo over. Hiermee krijgt de stichting, die deze maand haar vijfjarig bestaan viert, vast onderdak. Aan deze sleuteloverdracht ging een spannend jaar vooraf waarin Plaats de Wereld zocht naar een manier om financiering voor de aankoop van het pand bij elkaar te krijgen. Dankzij een investeerder die Plaats de Wereld een warm hart toedraagt, is dit uiteindelijk gelukt.

Nu kan het gebouw en de dorpstuin verder worden ontwikkeld tot een veelkleurig werelderf in het hart van Vries. Een plek waar iedereen welkom is en inspiratie over een leven dichtbij de natuur en verbonden met de wereld wordt gedeeld.

Een verslag van dit mooie feestje zien? Kijk naar de foto's op Vries.nu.


Plaats de Wereld verwelkomt 100-ste vriend

Geplaatst op: vrijdag 13 januari 2017

In het hart van Vries heeft Plaats de Wereld een werk- en pleisterplaats in de oude gemeentewerf. De stichting is voor een deel afhankelijk van giften en sponsoring. Enige tijd geleden werd de vrienden-actie gelanceerd. Hiervoor werden 100 mensen gezocht die Plaats de Wereld een warm hart toedragen en haar met een jaarlijkse gift willen ondersteunen. De afgelopen maanden stroomden de ‘vrienden’ binnen en we zijn blij dat we op 12 januari jl. onze 100ste vriend welkom hebben geheten: Sjoerd en Alies te Dorsthorst uit Tynaarlo. Alies ontving samen met haar drie kinderen een feestelijk cadeaupakket.

Familie te Dorsthorst uit Tynaarlo is vriend van Plaats de Wereld geworden omdat ze dit een mooi initiatief vindt. Alies: “We vinden het belangrijk dat dit initiatief er is, een plek voor ontmoeting tussen mensen en verbinding met de wereld waarin we leven. We hebben een druk leven met werk, een jong gezin en een eigen moestuin, dus kunnen we niet iedere week bij Plaats de Wereld mee doen, maar op deze manier kunnen we wel bijdragen.”

Johan en Yvonne Westerhof, de initiatiefnemers zijn blij met deze morele en financiële ondersteuning van de vrienden.
In de dorpstuin, het atelier en de educatieve activiteiten van Plaats de Wereld doen rond de 75 mensen mee als vrijwilliger of als deelnemer. Voor sommigen een plek voor ontmoeting en inspiratie, voor anderen ook de plek om de draad weer op te pakken. In alle activiteiten speelt een leefstijl dichtbij de natuur en de veelkleurigheid van de wereld een belangrijke rol.

Dankzij de vrienden-actie kan Plaats de Wereld doorgaan met deze mooi ontmoetingsplek.

Ook vriend worden of meedoen bij een van de activiteiten? Voor meer informatie kijk op www.plaatsdewereld.nl of kom eens langs.

Dit artikel komt van de website van Vries.nu: http://www.vries.nu/voorpagina/plaats-de-wereld-ve...


9 januari 2017

We zijn een van de vier organisaties die zijn geselecteerd in de regio Assen voor een donatie van de ING.

Met de actie Help Nederland Vooruit steunt de ING goede doelen. Het bedrag dat we krijgen ligt tussen de €1000 en €5000.
Stem op ons! Hoe meer stemmen we krijgen, hoe hoger het donatiebedrag van het ING Nederland fonds.
We gebruiken de donatie voor ons keukenproject: samen koken & samen eten!

#helpnederlandvooruit www.helpnederlandvooruit.nlDecember 2016 Wereldnieuws