In het atelier van Plaats de Wereld wordt prachtig handwerk gemaakt, geëxposeerd en verkocht, waarbij de makers worden geïnspireerd door de verschillende werelddelen en thema's. Samen bezig zijn, elkaar ontmoeten en inspiratie opdoen uit andere culturen staat centraal in het Atelier van Plaats de Wereld.

Overal ter wereld werken mensen samen in creatieve en kunstnijverheid activiteiten. Denk aan het gezamenlijk vilten en borduren van kleden in Centraal Azië of het wol verven hoog in de Andes. In het atelier hebben we als uitgangspunt dat we uitsluitend met hergebruikte materialen werken (upcycling) en er ruimte is om nieuwe technieken te leren èn dat we werkstukken maken aan de hand van een wisselend thema. De inspiratie wordt gehaald uit landenthema’s, ambachten en handwerk van ‘vroeger’ en projecten in andere werelddelen. Benieuwd met welk thema we vanaf voorjaar 2017 aan de slag zijn? Kijk hier naar het moodboard.

We werken met een breed aanbod aan technieken en ambachten: van decoratieve schildertechnieken om meubels en accessoires in wereldstijl te pimpen tot weven en spinnen. Alle mogelijke textiele werkvormen worden toegepast evenals beeldende technieken zoals werken met papier maché, origami, keramiek en (be)schilderen.
De werkstukken worden geëxposeerd en verkocht ook via de webshop). De inkomsten hiervan worden ook gebruikt voor projectondersteuning elders in de wereld.

Op dinsdagochtend van 9.00 - 12.00 uur is er het Wereldatelier, Op woensdagochtend kletsen & klusjes: waar samen optrekken en praktische klussen in en rond het gebouw gedaan worden, donderdagochtend het wolatelier waar de ambachten vilt, weven, spinnen en kaarden aan bod komen, op donderdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur het handwerkcafé. Binnenkort starten we nog met een recycleatelier voor het pimpen en upcyclen van meubels en het wat stoerder werk. Je bent altijd welkom om op een van de dagdelen binnen te lopen. Er is per dagdeel plek voor maximaal 20 deelnemers en als je belangstelling hebt om mee te doen horen we dat graag. Als het atelier ‘vol’ is werken we met een wachtlijst of kun je op een ander dagdeel mee doen.

Naast reguliere deelnemers zijn er ook een aantal dagbestedingsplekken in het atelier voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Voor het opvragen van informatie kun je onze contactpagina gebruiken.

Lees hier het verhaal van Emke.....................