Plaats de Wereld heeft een gevarieerd workshopaanbod rond de thema's zelfvoorzienend leven en inspiratie uit andere windstreken: je kunt individueel een workshop volgen maar ook als teamuitje, vriendinnenavond of verjaardagsfeest. Geef je op voor een activiteit uit onderstaande agenda of kom met een groep op een datum die jullie past. Met minimaal 8 personen kun je op een, voor jullie geschikt moment, één van de workshops volgen.

Workshops en activiteiten 2018Zaterdag 26 mei 10.00 - 16.00 uur Vachtvilten

Een hele schapenvacht omtoveren met water en zeep tot een prachtig vloerkleed of woonplaid. Er is ruime keuze aan vachten en kleuren.

€62,50 inclusief koffie en thee en alle materialen. Bij goed weer werken we buiten!


Vrijdag 8 juni 19.00 - 21.30 uur Koken met kruiden

Kruidenspreads, bouillonblokjes, kruidenborrelhapjes... Het komt allemaal aan bod tijdens deze kookworkshop. Je leert principes en krijgt recepten en een proeverijtje mee naar huis. €25,-


Zaterdag 23 juni en zondag 24 juni 9.30 - 16.00 uur Visleer looien en plantaardig verven door Adrine Pool van Visleer Natuurlijk

Modern en praktisch aan visleer is dat je het met geheel duurzame ingrediënten zoals plantaardige olie, ei, zeep of wilgenbast kunt looien; op kleine schaal kun je zelfs prima in de keuken aan de slag. Op zaterdag leer je drie natuurlijke looimethoden, die elk een ander effect hebben op de structuur van het leer. We werken met mooie grote zalmhuiden, met een uitstapje naar een kleinere vissoort. Meestal neemt het looiproces, ook bij visleer, wat langere tijd in beslag; reken dus op enig nawerk thuis om je chique zalmleer definitief te bemachtigen.

Op de tweede dag staan natuurlijke beits- en verfmethoden centraal om met de koude verftechniek lichtecht te verven. Natuurlijk komt het verven van het visleer aan bod, maar ook het verven van stof, papier en wol. Unieke nieuwe kennis leren + toepassen over koud verven en beitsen, , IJzer en Meekrap, een milieuvriendelijke Indigokuip en de nieuwe specialisatie 'extracten'.

De workshop is inclusief koffie/thee met wat lekkers, vegetarische lunch, alle materialen, beschrijvingen en recepten van de toegepaste looi- en verfmethoden.

Het is ook mogelijk om een van beide workshopdagen te volgen. Prijs tweedaagse: €110,- Eén dag €62,50

echt bruin leer van een zalm


Zondag 24 juni 9.30 - 16.00 uur Plantaardig verven, de koude methode door Adrine Pool van Visleer Natuurlijk

Natuurlijke beits- en verfmethoden staan centraal om met de koude verftechniek lichtecht te verven. Natuurlijk komt het verven van het visleer aan bod, maar ook het verven van stof, papier en wol. Unieke nieuwe kennis leren + toepassen over koud verven en beitsen, , IJzer en Meekrap, een milieuvriendelijke Indigokuip en de nieuwe specialisatie 'extracten'. De workshop is inclusief koffie/thee met wat lekkers, vegetarische lunch, alle materialen, beschrijvingen en recepten van de toegepaste looi- en verfmethoden. €62,50

Voor het opvragen van informatie kun je onze contactpagina gebruiken. Geef je tijdig op want veel workshops hebben een maximum aantal deelnemers.