Indrukwekkende demonstratie ‘Laat Plaats de Wereld voortbestaan’

Jan StegemanNieuws

Dinsdagmiddag 16 juni, even over 13.00 uur verzamelde zich een groep vrijwilligers en cliënten van Plaats de Wereld halverwege de toegangsweg naar het gemeentehuis. Een van hen had een afspraak met wethouder Gopal om een petitie te overhandigen met een groot aantal handtekeningen. Handtekeningen die de gemeente Tynaarlo oproepen om het voortbestaan van Plaats de Wereld niet verder in gevaar te brengen.

Keurig op anderhalve meter afstand trok de demonstratie richting het voorplein van het gemeentehuis, waar men zich opstelde om de petitie te overhandigen. En weer bleek: je hoeft niet veel te zijn en veel herrie te maken om indruk te maken.

Gelukkig kwam wethouder Gopal naar buiten om de petitie in ontvangst te nemen en ook om van sommige aanwezigen te horen hoe belangrijk Plaats de Wereld voor hen is. En dan vooral de warmte, de grenzeloze gastvrijheid, het enthousiasme en idealisme van alle betrokkenen, vrijwilligers en staf.

Wethouder Gopal nam de petitie in ontvangst en gaf aan dat zij zeker doordrongen is van het belang van Plaats de Wereld voor Vries en omgeving. Zij vroeg haar ambtenaren de petitie een mooi plaatsje in het gemeentehuis te geven. Het wachten is nu op actie van het college, zodat Plaats de Wereld haar goede werk kan voortzetten.

Bekijk het artikel en alle foto’s op de website: Vries.nu >>