Vacature Raad van Toezicht

PdWVacatures

Plaats de Wereld zoekt ter versterking van haar Raad van Toezicht een nieuw lid.

Plaats de Wereld biedt:
• Een boeiende en verantwoordelijke positie binnen haar Raad van Toezicht
• De mogelijkheid om significant bij te dragen aan een inclusief en groen bewonersinitiatief

De Raad van Toezicht van Plaats de Wereld bestaat uit vier leden, inclusief voorzitter. Er is op dit moment een vacature in de Raad van Toezicht van Plaats de Wereld.
Als lid van de Raad van Toezicht word je lid van een team van vier personen, inclusief de voorzitter. Gezamenlijk houden jullie professioneel toezicht op de doelen en prestaties van Plaats de Wereld, en draag je bij aan het realiseren van haar prachtige missie en visie. De Raad van Toezicht vergadert minimaal vier keer per jaar.
Voor deze vacature zoeken wij bij voorkeur een persoon met expertise in organisatieontwikkeling en/of financiën. Een teamspeler met een hart voor een inclusieve samenleving. Ervaring met bewonersinitiatieven en de dynamiek van samenwerking met overheid en fondsen in een pré.

Over Plaats de Wereld
Plaats de Wereld is een educatief activiteitencentrum en ontmoetingsplaats rond wereldwijde solidariteit en leven dichtbij de natuur. We zijn een zorgzame plek die culturele diversiteit viert en inspiratie, kennis en vaardigheden deelt.
Plaats de Wereld is een gastvrij werelderf in Vries, Drenthe. Jaarlijks verwelkomen we meer dan vijfduizend bezoekers die meedoen met workshops, maaltijden, activiteiten of die de winkel en expositie bezoeken. Een veelkleurig gezelschap van vrijwilligers werkt in tuin, atelier, keuken en kruidenwerkplaats: mensen die volop in het leven staan, beperkt zijn door gezondheidsproblemen, nieuwe medelanders en mensen die om wat voor reden dan ook aan de rand van de samenleving staan. Ieder draagt naar vermogen bij. Voor beleidsmakers en maatschappelijke initiatieven is Plaats de Wereld een voorbeeld hoe een zorgzame community bijdraagt aan welzijn en verbondenheid.
Plaats de Wereld is een stichting, opgericht in januari 2012. Als stichting voldoen wij aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).

Heb je belangstelling?
Stuur je reactie naar onze directeur, Johan Westerhof, via johan@plaatsdewereld.nl. We zien je bericht graag uiterlijk 3 juni 2024 tegemoet.