Atelier

In het atelier van Plaats de Wereld worden originele en unieke producten gemaakt, geïnspireerd door verschillende landen- en natuurthema’s.

Overal ter wereld werken mensen samen in creatieve en kunstnijverheidsactiviteiten. Denk aan het gezamenlijk vilten en borduren van kleden in Centraal Azië of het wol verven hoog in de Andes. Ook in ons atelier gaat samenwerken, ontmoeting én mooie producten maken hand in hand. We werken met natuurlijke en hergebruikte materialen werken (upcycling) in een herkenbare Plaats de Wereld huisstijl. De inspiratie wordt gehaald uit landenof natuurthema’s.

We werken met een breed aanbod aan technieken en ambachten: van decoratieve schildertechnieken om meubels en accessoires in wereldstijl te pimpen tot weven en spinnen. Alle mogelijke textiele werkvormen worden toegepast evenals beeldende technieken zoals werken met papier maché, origami, keramiek en (be)schilderen. De werkstukken worden geëxposeerd en verkocht in de winkel en via de webshop. Een deel van de inkomsten wordt gebruikt voor projectondersteuning elders in de wereld.

Op dinsdagochtend is er het Wereldatelier, waar aan de hand van wereldthema’s aan producten voor de winkel wordt gewerkt

Op donderdagochtend het wolatelier waar de ambachten vilt, weven, spinnen en kaarden aan bod komen en het handwerkcafé.

Je bent welkom om op een van de dagdelen binnen te lopen en als je belangstelling hebt om mee te doen horen we dat graag van te voren. Er zijn ook een aantal dagbestedingsplekken in het atelier voor mensen die ondersteuning nodig hebben.

Foto's