Dorpstuin

Om het gebouw van Plaats de wereld ligt de Dorpstuin: een tuin met eetbare gewassen gerund door een gemêleerde groep deelnemers. Er is altijd plek voor meer mensen die mee willen doen in de tuin! Een groot deel van de tuin, die circa 650m2 beslaat, bestaat uit verhoogde moestuinbakken en is hierdoor rolstoeltoegankelijk. Iedereen kan meedoen, ook als je fysiek minder kunt.

Naast moestuinieren gaat de Dorpstuin ook over een ‘groenere’ leefstijl: gezonde en duurzame keuzen in voeding, hergebruik, energie en water. Regelmatig zijn er groenworkshops om de fijne kneepjes van het vak te leren van ‘oudere tuinvrienden’ en andere deskundigen. Er zijn open dagen, tuinfairs, workshops en natuurlijk de wekelijkse instructiemomenten voor de deelnemers en belangstellenden. We zoeken nog ervaren tuiniers die hierin hun ervaringen willen komen delen.

Zin om mee te doen? Meld je aan en zet je minimaal 2 dagdelen per maand in. Deelname is gratis.

In de Dorpstuin wordt gewerkt op: maandagavond 19-21 uur – woensdag- donderdagochtend 9-12 uur . Voor aanmelden en voor het opvragen van informatie kun je onze contactpagina gebruiken.

Foto's