In de keuken van Plaats de Wereld koken en bakken we samen! Dat doen we gezond, betaalbaar en toegankelijk. Onze ervaring is dat samen koken en bakken verbindt, over taal- en cultuurgrenzen heen. Iedereen is dan ook welkom om mee te doen.
Wij maken maaltijden voor de Dorpslunch en het Dorpsdiner en voor elke dag iets lekkers bij de koffie of middagmaaltijd. Leerzaam, gezellig en smakelijk!
We koken en bakken zo natuurlijk mogelijk:
- Eerlijk & puur
Met grondstoffen die met respect voor mens en milieu zijn geproduceerd. Eigen teelt, aangevuld met veelal biologische of fair trade grondstoffen. Hierbij geven we de voorkeur aan lokale grondstoffen (weinig vervoerskilometers) en seizoensproducten. - Vegetarisch
Zonder vlees en vleesproducten. Omdat we tegen de bio-industrie zijn en vleesconsumptie een grote milieubelasting vinden. Bovendien: eten zonder vlees is lekker en gezond, dat laten we graag zien. - Minder afval
We werken met zo weinig mogelijk plastic en andere milieubelastend verpakkingsmateriaal. Afval scheiden we zorgvuldig en hergebruiken we waar mogelijk. Voor afdekken en bewaren gebruiken we bijenwasdoek of bakjes die we hergebruiken. Ook onze schoonmaakproducten zijn milieuvriendelijk.